понеділок, 9 березня 2015 р.

Завдання для виконання практичних робіт із дисципліни «Сучасні тенденції формування багатоквартирного житла» для студентів заочної форми навчання

Завдання для виконання практичних робіт із дисципліни «Сучасні тенденції формування багатоквартирного житла»
для студентів заочної форми навчання

Постановка задачі.
Студенти заочної форми навчання виконують графічну роботу, що складається з 2 частин:
І - презентація за темою однієї з тенденцій формування багатоквартирного житла; графічна частина – аркуш формату А3 та 4-6 ст.тексту.
ІІ – пошукове проектування житлового середовища з акцентом на одній з тенденцій – аркуш формату А3.
Метою роботи є запропонувати студентам здійснити самостійне наукове мікро-дослідження у сфері сучасних житлових тенденцій, що включатиме аналітично-описову, графічно-ілюстративну частину та подальше втілення здобутих знань у пошуковому проектуванні у вигляді ескізного концепт-проекту за тематикою однієї з тенденцій.
Вимоги і обсяг робіт:
1 робота  (1 модуль)
Графічна частина практичних робіт виконується на 1 аркуші формату А 3 і повинна ілюструвати суть тенденції, що її було обрано для дослідження. – 25 балів
Рекомендується використовувати графіки схеми і діаграми для наочної ілюстрації. Фотографічний ілюстративний матеріал рекомендується доповнювати архітектурними матеріалами до проектів (плани, розрізи, фасади, тощо...).
Усі графічні матеріали слід супроводжувати інформацією про об’єкт (назву, місце розташування, авторський колектив (проектантів), роки проектування та реалізації), а також у формі виносних написів (підписів чи анотацій) вказати на ті місця і способи, у яких архітектор "віддав належне" обраній тенденції.
         Графічна робота повинна супроводжуватися 4-6 сторінками друкованого тексту, на яких студент повинен коротко викласти суть обраної тенденції.
Текст повинен бути структурованим і містити:
-          Вступ з визначенням суті обраної теми (тенденції) в архітектурі багатоквартирного житла
-          Порівняльний аналіз об’єктів (просторів.. тощо), що ілюструють прояви обраної тенденції в житловому середовищі, і які автор зобразив у графічній частині роботи
-          Окремо позитивно оцінюється спроба студента проаналізувати обрану тенденцію в часі (якщо мав місце розвиток даного явища протягом тривалого періоду), а також пошук аналогів (чи яскравих прикладів) у вітчизняній архітектурі.
-          Короткий огляд чинників, що зумовлюють дану тенденцію, чи впливають на формування даного явища в сучасному житловому середовищі (нормативні, естетичні, економічні, екологічні, соціально-психологічні, містобудівельні). Окремо слід розглянути взаємодію «споживач - об’єкт» ( або «споживач-середовище» ).
-          Посилання на літературу з вказанням автора, назви публікації, року та видання (журнал, вісник, матеріали конференцій, тощо) або ж на активні електронні  інтернет-ресурси (режим доступу – лінк, та назва публікації).

Текст повинен бути результатом самостійної роботи студента, а не скопійованим матеріалом з Вікіпедії чи т.п. В такому разі текстова частина роботи оцінюється в 25 балів.

2 робота  (2модуль) - пошукове проектування житлового середовища з акцентом на одній з тенденцій (можна на тій самій, яку студент опрацьовував у першій роботі). Виконується на форматі А3 (1 або 2 листи). - 25 балів
Компоновка матеріалу на листі довільна.
Робота повинна ілюструвати спробу студента втілити обрану тенденцію на рівні житлового будинку чи житлової групи в реальному міському середовищі, і дещо гіперболізовано виразити її у вигляді концепції в проектованому вирішенні.
Графічні матеріали і текстовий супровід мають бути оформлені у лаконічній і виразній архітектурній графіці.
Текст компонується компактно у вигляді колонки (блоку) на листі, у якому слід описати суть обраної тенденції та пропоноване проектне вирішення, особливості процесу проектування і, найважливіше, - те, у який спосіб реалізовано у проекті відповідність обраній тенденції. В тексті цієї колонки також заохочується використання невеликих ілюстрацій розміром ~ 40х60мм.
Обсяг і склад графічних матеріалів студент обирає самостійно. При цьому вони повинні якнайповніше розкривати суть запропонованого вирішення і прояви у ньому обраної тенденції. Роботу НЕ слід перенавантажувати надмірною деталізацією та розмірами. Основними позначеннями мають бути виноски, що вказують у який спосіб обрана тенденція була реалізована у проекті. Можна доповнювати роботу графіками, схемами та діаграмами, якщо це доцільно.
Поля. Ліве - 20мм, усі інші - по 10мм. Згори і внизу одразу під / над полем з обох сторін аркуша слід розташувати смугу шириною 10мм, в якій вказати академічну групу, ім’я та прізвище автора, тенденцію, обрану для проектування, рік виконання роботи.
Робота має бути виконана на комп’ютері і видрукувана на цупкому папері (180г/м2 і більше) з застосуванням кольору.

Для поточного контролю, роботи можна надсилати в електронному вигляді (*.pdf, *.jpeg) на електронну скриньку викладача.

Для отримання семестрової оцінки всі матеріали повинні бути роздруковані, відповідно оформлені і разом із заліковою книжкою і студентом особисто присутні на процедурі заліку (іспиту).


Немає коментарів:

Дописати коментар