четвер, 19 травня 2011 р.

Клаузура I курс (макет)

Клаузура 1-го курсу. Макет відпочинкового будинку.















12 коментарів:

  1. На мою думку такого типу клаузури досить корисні і цікаві для студентів. Насамперед вони урізноманітнюють процес роботи над проектом і дають певне просорове уявлення в проміжному етапі проектування а не на фініші, коли вже сесія і макет здається в останні. Хоча, мабуть, це моя суб'єктивна думка. Цікаво було б почути думку самих студентів і можливо почути якісь побажання, чи пропозиції.

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво, але макети трохи страшнуваті... Просто дуже жаль, шо немає такого курсу як макетування, де би шось можна було навчится, а не залажав - приніс - здав. Особливо нармального макетування бракує - на цьому ж і гроші можна потім заробляти.

    ВідповістиВидалити
  3. мені більше подобається ліпити-вклеїти з паперу... швидше і руки чистіші.

    ВідповістиВидалити
  4. Ну якщо брати макетування, як предмет, то для нього бракує інститутських площ, а так то дійсно цікавий би був предметі дійсно корисний.
    А от на рахунок "макети трохи страшнуваті.." то я б сказав, що для першого курсу цілком нормальні враховуючи , що це була клаузура і вони вперше таке робили. я особисто з результатів тої клаузури був задоволений, це було цікаво і для викладачів і для студентів, як на мене.

    ВідповістиВидалити
  5. Думаю це дійсно потрібна річ тому, що проводиться коли ще відносно багато часу до здачі проекту і є можливість щось змінити, оскільки за одними кресленнями студент не завжди правильно уявляє реальний вигляд свого будинку. Та й такого роду заняття можна розглядати як своєрідний відпочинок від розумової праці.

    ВідповістиВидалити
  6. Предмет супер, за починання +. Але пластилін не зовсім той матеріал з якого потрібно починати, він не дає змоги будувати геометрично правельні форми, а також, на мою думку, розвиває формоутворення майбутнього архітектора не в тому руслі, не має ієрархії побудови, не має відчуття конструкції. Картон, а краще пінопласт найкраще підходить для ескізного макетування ріжеться легко і коштує копійки, головне правильний клей. Та й хоча б на один станок для різки пінопласту можна було б найти кошти (в районі 700-1000грн.)

    ВідповістиВидалити
  7. Дійсно має бути така навч.дисципліна як макетування і всі макети до курсових проектів мали би в її рамках виконуватися. (до речі в більш прогресивних арх.школах так воно і є.) Тоді б студент міг чогось навчитися, а викладач знав би точно, хто зробив макет, а не здогадувався би хто і за скільки. І це вже обговорювалося купу разів на каф. Основні але: місце для такої робочої майстерні, обладнання (для порізки), витратні матер., погодження програми нового курсу. Може хтось тут допише в коментарях як ці "але" зняти.
    Теж щодо матеріалів, то більш "геометричні" типу картон, пінопласт, навіть просто папір вважаю кращими за пластилін, ближчими до професійного рівня. За винятком завдань з біоморфними формами - там і глина підійде.

    ВідповістиВидалити
  8. цілком підтримую і підтверджую попередній комент

    ВідповістиВидалити
  9. мда...якщо не знати,що це майбутні архітектори,то реально можна подумати,що то роботи із дитсадочку)))Знаю,що з такими матеріалами працювати важко,та дійсно картінка нє впєчатляєт)

    ВідповістиВидалити
  10. це свідчить лише про те, що діти в дитсадочку - майбутні архітектори:)))

    ВідповістиВидалити
  11. СТУДЕНТ:
    оскільки ці макети зроблені на парі(як клаузура) то особливо хороших результатів там чекати не варто(перевірено на власному досвіді)... А на рахунок матеріалу макетів- це жах... Підозрюю шо це з вини керівників...не тогли ж студенти цілою групою обрати матерілом пластилін.

    ВідповістиВидалити
  12. чого ви всі накинулися на матеріал,як на мене,і з пластиліном варто попробувати попрацювати!!!!?а чого б і не на першому курсі?!що до кольорів,то це круто-воно все кольорове!!!)))і можливо макети трішки незграбні,але кльові як на перший курс!!!!а ти спробуй зробити щось неймовірно геніальне,коли ти приходиш на пару(а ще коли перша пара)),чуєш тему і маєш обмежений час для вирішення поставленого завдання!??
    клаузура- це дуже файно))))!!!!!

    ВідповістиВидалити