неділю, 15 вересня 2013 р.

Науковий пікнік у Львівській політехніці 14.09.2013

В суботу на території Львівської політехніки відбулася цікава подія, а саме "НАУКОВИЙ ПІКНІК". Дійство такого роду вперше проходило у Львові. Його привезли до нас з Польщі. Якщо коротко, то суть полягає в тому, щоб в ігровій і цікавій формі подати дітям науку і, відповідно, зацікавити їх. Більш детально про організаторів заходу можете почитати перейшовши за посиланням
На нашу думку, варто більше зосередити Вашу увагу на самій події і на отриманому результаті.
Як ми згадували раніше, дійство проходило на території Львівської політехніки (на автостоянці), де було розташовано палатки, в кожній з яких окремі інститути демонстрували свої досліди. Відверто кажучи, самому було цікаво спостерігати за фізичними і хімічними дослідами, а також за тим, як люди  проходять психологічні тести, або ж в палатці навпроти вишиковуються в чергу, щоб дізнатись чи відповідає їхня вага  власному віку та зросту :)
Варто відмітити те, що на підготовку до пікніку було виділено мало часу, але колективний розум здатний діяти шивдко і з мінімальними грошовими затратами:) Ми вирішили, що цікавим буде запропонувати виготовити конструктор з підручних матеріалів, котрі ми купили в одному будівельному центрі: дерев'яних планок (22шт. січенням 15х28мм) та 12 мотків ізоленти. Якщо комусь цікаво, то на це пішло 166 грн.+ витрати на столяра щоб він їх розпустив та порізав на куски по 50см, 25 і 15см (це вже як домовитесь))).
Ну що ж, менше слів і більше фото! Наступні кадри покажуть, що імпровізація на те і імпровізація, а отриманий результат інколи може перевершити очікування :)


Перші ж відвідувачі дали зрозуміти, що наша цільова аудиторія це "вступники 2025 року" а саме діти віком 6-10 років:)  Проте не тільки вони пробували майструвати, активно долучались батьки, перрехожі і учасники з інших палаток.












Інколи діти придумували неочікувані завдання:)


 Одним з хітів дня став не хмарочос, не млин і навіть не міст, а автомат :) Одним словом, архітектура не знає кордонів! А  ось ескіз і щасливі власники )))


Як бачите, ректору та проректору  університету наша палатка також пригледілась :)




P.S. від себе можемо сказати, що дійство дійсно цікаве і заслуговує уваги. Все відбувалось у приємній та неформальній атмосфері і дало хороший результат. 



Це наша команда (зліва направо): Коломєйцев Антон, Крушельницький Роман, Смалійчук Андрій та наш головний помічник :)


Надіємось, що це не останній науковий пікнік в Політехніці і наступного року буде ще більше відвідувачів.
Підводячи підсумки дня, хочеться процитувати одну КВНівську команду: 
"Не знаю як НАМ, а ВАМ ну дууууже сподобалось" :)

Текст: Роман Крушельницький
Фото: Антон Коломєйцев

8 коментарів:

  1. Цікаво почути думки з приводу цієї події. А також розглянути варіант використання таких конструкторів в курсовому проектуванні - на клаузурах.

    ВідповістиВидалити
  2. Надіємося, що з цього навчального року активність студентів на блозі виросте:)
    Тому що важко вести односторонній діалог, та й не цікаво, тому долучайтесь))

    ВідповістиВидалити
  3. доречі, з 12 палаток, наша отримала 3 місце за голосуванням відвідувачів )

    ВідповістиВидалити
  4. А чому мене не повідомили? :)

    ВідповістиВидалити