вівторок, 5 березня 2013 р.

14.03.2013. Віктор Зотов. 2 Відкриті Лекції у Львові


Центр міської історії Центрально-Східної Європи разом із lypneva.com та НУ «Львівська політехніка» запрошують на відкриті лекції архітектора Віктора Зотова, які відбудуться 14 березня 2013.
Лекція 1: Проекти "ZOTOV&CO": НЕ НАШКОДИТИ відбудеться о 14.00 в аудиторії 304, Головного корпусу НУ «Львівська політехніка» (Львів, вул. С.Бандери, 12)

Головний предмет проектування для студії Zotov&Co, це процеси, а основним принципом є «не нашкодити». Таким чином, головним для роботи студії є правила та простора. У такому маніфестованому настрої відбудеться огляд та обговорення найхарактерніших проектів архітектурної студії Zotov&Co.

Лекція 2: Благоустрій міста: ПРО СПРАВЖНЄ відбудеться о 19.00 у Конференц-залі Центру міської історії (Львів, вул. Богомольця, 6)

Місто – це не лише про будівлі. Набагато важливіше в архітектурі, це простір між будівлями, та процеси, які в ньому протікають. Будівлі та процеси об’єднуються простором, а простір – це свобода. Якщо наше суспільство прагне свободи, то чому наші майдани і вулиці такі захаращені і так мало простору? Ця лекція присвячена переосмисленню того, що справді важливо для архітектури міста.

Віктор Зотов, засновник архітектурного бюро “ZOTOV&CO” (Київ, Україна) куратор міжнародного молодіжного архітектурного фестивалю CANactions.

«Архітектор-художник в Україні сьогодні є небезпечним. Місто стає заручником випадку, емоцій, естецтва. За «красивою» оболонкою немає змісту, процесів, життя. Головне – відповідальність. Не нашкодити. Місту, природі, майбутньому. Через аналіз ситуації, чужого позитивного досвіду, через безліч варіантів, конкурс. До вірного рішення.»


ВІКТОР ЗОТОВ народився у 1963 році
1986 – закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю «Архітектура»
1988 – започаткував незалежну архітектуру практику у Маріуполі
1991 – організував «Архитектурне ателье», Маріуполь
2003 – працював у бюро «Атріум» з Олегом Дроздовим, Харків
з 2004 – керівник, головний архітектор, власник  «Архітектурного бюро «Зотов і Ко», Київ
з 2008 - засновник та куратор щорічного архітектурного фестивалю «CANactions”

"ZOTOV&CO" орієнтовано на сучасну світову архітектурну практику.
Досвід співробітництва над спільними проектами з компаніями: BIG (dk),  MAXWAN(nl), EM2N (ch), JWA (at),  KS - Ingenieure (at), Transsolar (de), KIWI (ch),  de Zwarte Hond (nl) та ін.
Предмет проектування - процес.
Основний принцип - не нашкодити.
В пошані правила і простота.

Немає коментарів:

Дописати коментар